Tips

Handige tips Curaçao

Ga je op reis naar Curaçao dan is het handig om de volgende dingen te weten. Heb je zelf nog een goede tip, geef deze dan zeker aan ons door in de reacties onderaan het artikel.

Vervoer

Curaçao is een klein eiland op de kaart, maar afhankelijk van je soort reis of vakantie is het net te groot om alles zonder (eigen) vervoermiddel te doen.

Veiligheid

Drugsgebruik is niet toegestaan op het eiland. Laat geen (waardevolle) spullen onbeheerd achter en neem geen pakjes aan van vreemden. Drugssmokkel is een probleem en de controle bij de douane is daarom ook erg streng.

Taal

Op Curaçao kun je jezelf redden in het Papiamentu, Nederlands, Spaans en Engels.

Water

Het water in Curaçao is van prima kwaliteit, dit geldt ook voor het kraanwater.
Daarom is het dan ook niet echt noodzakelijk om flesjes met drink water te kopen in winkels.

Elektriciteit

De Netspanning is 110-130 volt (50 Hz) . Sommige hotels hebben ook 220 – 230 volt op de hotelkamers. Wanneer je Nederlandse elektronische apparatuur mee neemt is het over het algemeen geschikt gemaakt om mee te reizen en heb je dus geen aparte spanningsomvormer nodig. Je kunt dit controleren door je adapter na te kijken. Op Curaçao gebruiken ze wel een ander soort stopcontact dus je hebt hiervoor wel een wereldstekker nodig (Amerikaanse stekker). In sommige hotels hebben ze zowel 220 als de 110 volt aansluiting, maar dus niet overal. Beste is dus om een wereldstekker mee te nemen.

Tijdsverschil

Het is op Curaçao zes uur vroeger dan in Nederland tijdens de zomertijd. Tijdens de wintertijd is het dus vijf uur vroeger.

Paspoort / Visa

Nederlanders en Belgen moeten in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal zes maanden geldig is na binnenkomst in het land. Er is geen visum nodig om het land binnen te mogen, wel wanneer je stage wilt lopen. Bij de aankomst op Curaçao word je gevraagd een formulier in te vullen met de reden van bezoek, waar je verblijft en je persoonsgegevens.

Muggen / Inentingen

Voor Curaçao heb je geen inentingen nodig. Alleen als je VANUIT een gele koorts land komt aan reizen. Nu is Nederland gelukkig geen gele koorts land en is het daarbij dus niet nodig. Curaçao zelf is ook geen gele koorts land dus dat geeft geen problemen bij reizen daarna naar een ander land.

Nu is het wel zo dat veel landen in Zuid-Amerika een gele koorts land zijn en je dan misschien sowieso de inenting voor gele koorts nodig hebt, wanneer je dus van een van deze landen naar Curaçao reist.

Verder is het in Curaçao wel belangrijk om goede muggenspray met DEET mee te nemen in verband met de kans op knokkelkoorts (dengue), dat door de muggen word overgebracht. Neem luchtige en lange / bedekkende kleding mee om jezelf zo goed mogelijk te beschermen. De muggen worden in de avond (vooral zo rond de schemering) actief en blijven dat ’s nachts tot in de ochtend.

Stranden Curaçao

Stranden

Flora & Fauna

Flora en Fauna

culinair

Culinair

willemstad

Algemeen

Reserveer uw vakantie appartement vandaag

voor uw ontspannen vakantie op Curaçao