willemstad

Willemstad is de hoofdstad van het (ei)land Curaçao.

Het stadsdistrict omvat meerdere wijken waarvan Punda en Otrabanda de belangrijkste stadsdelen zijn. Punda is het deel waar de overheid zit en waar je een duidelijk centrumgebied aantreft dat vooral bestaat uit winkels en horeca. Aan de andere kant van de St. Annabaai bevindt zich het stadsdeel Otrabanda, wat letterlijk ‘overzijde’ betekent. Otrabanda is een volkswijk die dankzij investeerders inmiddels een stuk aantrekkelijker geworden is voor toeristen. Samen met Punda vormt Otrabanda de belangrijkste trekpleister voor toeristen die Willemstad bezoeken.
Een vakantie op Curaçao is eigenlijk niet compleet zonder Willemstad bezocht te hebben. De historie van de stad, de musea, de soms prachtige gebouwen en de geschiedenis van Willemstad maken het de grootste bezienswaardigheid van het land. Vooral hier merk je dat je in een Caribisch land zit waar het leven met name ‘easy going’ is. Het warme tropische klimaat zorgt ervoor dat je automatisch meegezogen wordt in het tragere stadsritme als je het vergelijkt met Nederlandse steden.

Klimaat

Curaçao heeft een zeer aangenaam tropisch klimaat.
De gemiddelde temperatuur per jaar is 27°C. Het temperatuurverschil tussen winter en zomer op Curaçao is maximaal 3°C.
Overdag brengt de oostpassaatwind verkoeling en in de nacht warmte over het eiland.
De warmste maanden op Curaçao zijn van augustus tot oktober en de koudste maanden zijn januari en februari.

Met een oppervlakte van 472 km2 is Curaçao het grootste eiland van de Nederlandse Antillen.
Curaçao ligt in het zuidelijke deel van de Caribische Zee op 60 km afstand van het Zuid-Amerikaanse vasteland. Circa 100 miljoen jaar geleden is Curaçao onder de zee ontstaan.

st christoffelberg
st christoffelberg

St. Christoffelberg

Curaçao bestaat voor een groot gedeelte uit vulkanisch gesteente en is omgeven door koraalkalksteen. In het noordwesten is het landschap vlak en heuvelachtig. Het eiland Curaçao heeft een steile en rotsachtige noordkust.
De St. Christoffelberg (372 m) is het hoogste punt van Curaçao.
Aan de zuidkust van Curaçao zijn veel baaien en ondiepe inhammen met de mooiste stranden die Curaçao rijk is.

Stranden Curaçao

Stranden

Flora & Fauna

Flora en Fauna

culinair

Culinair

Reserveer uw vakantie appartement vandaag

voor uw ontspannen vakantie op Curaçao