Flora en Fauna

Flora en Fauna Curaçao

Flora

Op Curaçao komen ongeveer 500 soorten planten en bomen voor die zich kunnen verweren tegen het droge klimaat, de schaarse neerslag en de oostpassaatwinden. De wortels, bladeren en stengels van deze bomen en planten hebben zich aan het droge klimaat van Curaçao aangepast. Voor het droge klimaat op Curaçao is de cactusplant het meest geschikt.
Deze zie je overal op het eiland. Door verdamping verliest de cactus geen vocht en de stekels dienen als gemodificeerde bladeren.

Fauna

Curaçao heeft verschillende soorten dieren die uniek zijn voor het eiland. Het Curaçaose witstaarthert is daar een goed voorbeeld van.
Het witstaarthert komt alleen aan de westkust van het eiland voor.
Er leven op Curaçao ongeveer 400 witstaartherten die sinds 1931 wettelijk beschermd worden.

Leguaan

Curaçao is een prima leefgebied voor leguanen. De leguaan is goed te herkennen door zijn draakachtige rugkam. De lokale bevolking noemt de leguaan ook wel ‘yuana’. Leguanen worden door de lokale bewoners gevangen en in soep bereid of als stoofpot.

Leguaan
Leguaan

Vogels

Curaçao heeft 168 geregistreerde vogelsoorten waarvan 51 broedvogels, 71 Noord-Amerikaanse trekvogels, 19 vogelsoorten uit Zuid-Amerika en 19 soorten zeevogels.
De meest voorkomende vogelsoorten op Curaçao zijn de West-Indische parkieten, kolibries en suikerdiefjes

Flamingo’s

In het broedseizoen komen flamingo’s uit Bonaire voedsel zoeken op Curaçao. Flamingo’s leggen het hele jaar door eieren. Hierdoor is het onduidelijk wat het daadwerkelijke broedseizoen is voor de flamingo’s. Wetenschappers hebben ontdekt dat het broedseizoen gepaard gaat met regentijd. De unieke plaats om vogels te spotten is het Christoffelpark, maar ook aan de zuidwest kust van Curaçao kun je veel zien. In het park leven veel geelborsttroepiaals. De geelborsttroepiaals zijn de nationale vogelsoort van Curaçao.

Schildpadden

Op Curaçao leven vier soorten schilpadden: de groene schilpad, de karetschildpad, de onechte karetschildpad en de legerschildpad. In het broedseizoen worden schilpadden aan de westkust van Curaçao gespot. Zij komen daar het land op om hun eieren te leggen.

Schildpad Curacao
Schildpad Curacao
Stranden Curaçao

Stranden

culinair

Culinair

willemstad

Algemeen

Reserveer uw vakantie appartement vandaag

voor uw ontspannen vakantie op Curaçao